Alma Civita

In de Cività van Bagnoregio zijn heel wat restaurantjes en bars, maar onze voorkeur gaat uit naar restaurant Alma, gelegen in het hartje van de Cività.

De familie Rocchi is een gekende familie en is reeds meer dan 500 jaar aanwezig in de Cività. Ze hadden er een oude olijfmolen. Na de tweede wereldoorlog verliet de familie de Cività, maar toen de nieuwe voetgangersbrug er in 1965 kwam, keerde de familie er terug. In 1990 openden ze “L’ Antica Frantoio”, een bruschetteria waar de bezoekers kunnen zien hoe de productie van olie vroeger gebeurde. Deze zaak kan je nog bezoeken en er iets eten en drinken. In 2011 was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ontstond Alma.

Het restaurant wordt gerund door Sandro, zoon Maurizio en dochter Alessandra. De locatie is uniek. Er is een oude Etruskische kelder waar het in de warmste maanden heel aangenaam is. Maar je kan ook een tafeltje buiten kiezen onder de parasol.

De menukaart stelt plaatselijke gerechten voor, bereid met locale producten. Je krijgt er steeds een hapje ter verwelkoming, en de gerechten zijn heerlijk en speciaal. Het restaurant kreeg ook hoge ratings bij Tripadvisor en Mangiarozzo.

Tussen april en oktober is het restaurant open elke dag ‘s middags, behalve de dinsdag. ‘s Avonds enkel open tijdens het weekend.

Buiten het seizoen is het restaurant enkel open op zaterdagavond en ‘s middags op vrijdag, zaterdag en zondag.

Reserveren is aan te raden als je zeker wil zijn van een plaatsje.

Restaurant Alma, Via della Provvidenza, Cività di Bagnoregio, tel. +39 0761 792415 of gsm nummer +39 347 4498892

 

Extra foto's

Plaats een reactie