Roccalvecce

In het noorden van Lazio zijn er talrijke verborgen dorpjes, gelegen in een omgeving die nog intact is. Ze halen niet de aandacht zoals Cività di Bagnoregio, maar zijn zeker ook de moeite om te bezoeken.

Roccalvecce is er één van. Het kleine dorpje heeft een betoverende ligging tussen velden, bossen en rotswanden. Reeds van ver zie je het dominante kasteel Costaguti. Daar woont de markies Giovangiorgio Afan de Rivera, een jonge dertiger die er nu een B&B uitbaat. Het dorpje is van oorsprong Etruskisch. Reeds in de middeleeuwen werd er op die plaats een versterkte burcht gebouwd die later in handen kwam van diverse belangrijke families: Monaldeschi, Gatti, Colonna, Chigi. Vanaf de 17e eeuw werd de familie Costaguti eigenaar. Deze familie kwam oorspronkelijk uit Genova, en is nog altijd eigenaar van het kasteel. Naast het kasteel is er een kerk die vroeger eigendom was van het kasteel, maar nu overgedragen is aan de curie.

Buiten het kasteel ligt het dorpje er verlaten bij. Veel huisjes zijn niet meer bewoond of staan te koop. Er zijn geen winkels meer, enkel nog een postkantoor dat slechts een halve dag per week open is. Nochtans heeft het dorpje heel wat troeven. De ligging is heel centraal tussen Viterbo en Orvieto, vanaf het dorpje heb je prachtige panoramische zichten.

 

Zelf al bezocht? Laat weten wat u ervan vindt.

Tweet Deel op Facebook Deel op Google+

Kaart