Parco Sculture del Chianti (Toscane)

In de Chiantistreek ligt het mooie dorpje Vagliali. Het dorpje is vooral gekend door het een kunstpark. Eind de jaren 90 zetten het echtpaar Rosalba en Piero Giadrossi er een park met hedendaagse kunst neer in een bos van 7ha. Ze werkten er 5 jaar aan en in mei 2004 ging het park open.

 

Verspreid over een traject van 1 km zijn er meer dan 20 kunstwerken te zien van kunstenaars van overal ter wereld. Elke kunstenaar mocht er een eigen plekje kiezen, zodat de kunstwerken geïntegreerd zijn in de natuur. Er is een grote verscheidenheid van kunstwerken, gemaakt met diverse materialen: marmer, glas, hout, graniet, … maar ook moderne elementen werden gebruikt, zoals neonlichten.

Bij het binnenkomen is er een amfitheater, ontworpen door Piero Giadrossi zelf, een ideaal kader voor de concerten die er in de zomer plaatsvinden.

Een bezoek loont erg de moeite, ook voor kinderen. Het park en de kunstwerken zijn heel goed onderhouden en er zijn 2 picknickplaatsen. Je bereikt het dorpje via een ‘strada bianca’, waar de populaire Eroica passeert. Dat is een race met antieke fietsen waar jaarlijks duizenden mensen in oude klederdracht en van overal ter wereld aan deelnemen.

Het park is dagelijks open van 10u tot zonsondergang. De ingangsprijs is 10 euro. Kinderen tot 16 jaar betalen 5 euro. Concerten worden in de zomer op dinsdag georganiseerd. Info: www.chiantisculpturepark.it

Zelf al bezocht? Laat weten wat u ervan vindt.

Tweet Deel op Facebook Deel op Google+

Kaart

Extra foto's

Vakantiehuizen in de buurt