Orte

Orte is een stadje gelegen op een tufsteenrots en kijkt uit op de vallei van de Tiber op de grens tussen Lazio en Umbrië.
Als je de autostrade A1 richting Rome neemt zie je het sprookjesachtig stadje aan de rechterkant liggen.

Orte is altijd goed toegankelijk geweest dankzij de strategische ligging en de brug van Augustus die over de Tiber ligt (nabij Narni). Deze brug was zelfs zo belangrijk dat ze afgebeeld staat in het wapenschild van Orte (zie foto in bijlage).
Orte kende een bloeiend verleden die weerspiegeld worden in de majestueuze kathedraal, de oude wapenschilden van voorstaande families, het oude centrum met zijn oude steegjes en verborgen hoekjes… Het stadje heeft ook een Etruskische oorsprong. Hiervan getuigen de waterputten en diverse kanalen die gegraven zijn in de tufsteen van de ondergrond van de stad. Je kan bij de toeristische dienst een rondleiding aanvragen om Orte sotterranea te bezoeken.

Orte is ook een stad van tradities met feesten zoals l’ Ottava di Sant Egidio met een middeleeuwse stoet met figuren in klederdracht. De processie op Goede Vrijdag is één van de oudste van Italië.

Dit stadje met zijn vele kerken, musea, ondergrond, palazzo’ s, steegjes… is dus zeker een bezoek waard!

Zelf al bezocht? Laat weten wat u ervan vindt.

Tweet Deel op Facebook Deel op Google+

Kaart