Meer van Bolsena

Dit meer is het grootste kratermeer van vulkanische oorsprong van Europa. De omtrek van het meer is ongeveer 60 km en de gemiddelde diepte is 80 m. Er zijn 2 eilanden op dit meer: Bisentina en Martana. Bisentina is een driehoekig DSC01160eiland en heeft veel interessante monumenten. In totaal zijn er 7 kerken, waaronder een opvallende kerk met koepel, ontworpen door Vignola. Er is ook een franciscanerklooster. Beide eilanden zijn privébezit en zijn niet te bezoeken. Je kan er wel met de boot rondvaren. Het meer is vooral geliefd bij Italianen en is dan ook toeristisch uitgebaat. Op verscheidene plaatsen zijn er strandjes en bootverhuur. Excursies op het meer zijn mogelijk vanuit Bolsena en Capodimonte.

De belangrijkse plaatsen aan het meer zijn: Bolsena, Montefiascone, Marta, Capodimonte en Gradoli.

7 reviews over Meer van Bolsena

 1. anja

  Mag je met je met je eigen motorbootje op het meer? zijn er strikte voorwaarden?
  Wij hebben een zodiac met een motor van 4,5PK die we graag zouden meenemen.

  • Ludwine Vanacker

   Normaal denk ik niet dat er een probleem is. Ik heb jullie boot gegoogeld om te weten hoe het er uitziet. Ik ben geen specialist, maar heb al auto’ s met een grotere boot zien aankomen.
   Ik heb een adres van een bootverhuur aan het meer van Bolsena. Ik weet dat voor de boten die zij verhuren je geen vaarbewijs nodig hebt tot 60 pk je geen vaarbewijs nodig hebt. Als je het heel zeker wil weten, zou ik daar eens informeren.
   Website: http://www.bolsenarentboats.com

 2. Ludwine Vanacker

  Marta is inderdaad prachtig en daar heb je ook zicht op de eilanden. Aan de Rocca van Montefiascone is ook een panoramisch punt waar je bij mooi weer een fantastisch zicht hebt. Aan de Rocca van Bolsena heb je ook een zicht op het meer

 3. Pieter

  Jacq,

  Ik ben fan van het vissersdorpje Marta als je langs het water zelf wil lopen. Voor echt een uitzicht/overzicht vind ik Montefiascone het best. Bolsena zelf heb je ook een leuk zicht, maar is het al wat toeristischer.

 4. Jacq

  Vanuit waar heb je het mooiste uitzicht op het meer van Bolsena?

 5. Duikersfan

  Is het mogelijk om te duiken in dit meer?

  • Ludwine Vanacker

   Jazeker, het meer van Bolsena is zeer geschikt om te duiken. Er is een duikschool in Bolsena. Inlichtingen: [email protected].

Zelf al bezocht? Laat weten wat u ervan vindt.

Tweet Deel op Facebook Deel op Google+

Kaart