Civita Castellana

Civita Castellana is een mooi stadje in de provincie Viterbo, gelegen op een rots. Niet alleen een bezoek aan het museum in het Forte Sangallo en de Duomo loont echt de moeite, maar ook een wandeling in het middeleeuwse centrum met zijn vele kerken, kloosters en paleizen is een aanrader.

photocivcastel3

 

Op de huidige plaats van Civita Castellana was vroeger het terrein van Falerii Veteres. Dit gebied was de hoofdstad van een bevolking, de ‘Falisci’ genaamd, die connecties hadden met de Etrusken. Ook het nabijgelegen Calcata werd door de Falisci bewoond. Deze bevolking kende haar hoogtepunt in de 7de tot 6de eeuw v.C. en onderhield handelsbetrekkingen met heel het middellands zeegebied.
Falerii Veteres werd in 241 v.C. veroverd door de Romeinen en de stad werd hierdoor verlaten. De inwoners verhuisden naar Falerii Novi. Ongeveer 1000 jaar later, in de middeleeuwen, werd Falerii Veteres herbevolkt en kreeg het de huidige naam Civita Castellana.

 

photocivcastel4Het terrein van Falerii Veteres is een heel belangrijke archeologische vindplaats. De meeste voorwerpen van deze belangrijke beschaving bevinden zich in het Museo Nazionale dell’ Agro Falisco, maar ook het Louvre in Parijs heeft een collectie. Het museum is ondergebracht in het Forte Sangallo. Dit imposante fort werd in 1494 ontworpen door Antonio da Sangallo in opdracht van Alexander IV Borgia. Een bezoek aan dit fort met museum loont echt de moeite!

 

 

 

photocivcastel1Ook een bezoek aan de prachtige Duomo kunnen we U aanbevelen. De kerk heeft een prachtig versierde facade met Cosmati mozaïeken uit de 12de eeuw. Ook binnen is er een mozaïekvloer en een crypte uit de 12de eeuw.

 

Zelf al bezocht? Laat weten wat u ervan vindt.

Tweet Deel op Facebook Deel op Google+

Kaart

Extra foto's

Vakantiehuizen in de buurt