Cellere

Cellere is een pittoresk dorpje en ligt in de Maremma in Lazio. Het dorpje maakte in het verleden deel uit van het Ducato di Castro en was bezit van de pausenfamilie Farnese.

Cellere heeft verrassend veel bezienswaardigheden voor zo’ n klein dorpje. Er is een mooie klokkentoren uit de 17-18e eeuw, een rocca Farnese, een mooie fontein met 2 dolfijntjes, een kasteel, een museum (museo del brigantaggio) en een prachtig kerkje, de Chiesa di Sant’ Egidio.

Deze laatste kerk ligt als een verborgen pareltje net buiten het centrum van het dorpje. Het is een werk van Antonio di Sangallo il Giovane, de architect die in opdracht werkte van Alessandro Farnese. Het kerkje werd gebouwd tussen 1512 en 1520 en heeft het grondplan van een Grieks kruis. Binnen zijn er 4 kapellen met fresco’ s die Sant’ Egido (de patroonheilige van Cellere) en San Giovanni Evangelista voorstellen.

 

Ook het museo del Brigantaggio loont de moeite. De streek had in de tweede helft van de 19e eeuw te kampen met het fenomeen van banditisme. Het museum is gewijd aan één van de bekendste bandieten uit die tijd: Domenico Tiburzi die 20 jaar als voortvluchtige leefde en afkomstig was van Cellere.

 

Zelf al bezocht? Laat weten wat u ervan vindt.

Tweet Deel op Facebook Deel op Google+

Kaart

Extra foto's

Vakantiehuizen in de buurt