Capalbio – Giardino dei Tarocchi (Toscane)

Dichtbij Capalbio in Zuid-Toscane, is er een fantastisch beeldenpark van de kunstenares Niki de Saint Phalle (1930-2002), bekend door de beroemde nana’ s.  Voor de aanleg van het park liet Niki de Saint Phalle zich inspireren door het park Güelle van Gaudi in Barcelona. Ze begon in 1979 aan het park samen met haar echtgenoot en tal van kunstenaars en ze werkte er meer dan 15 jaar aan. Met de verwezenlijking van dit park kwam haar levenswens in vervulling.

Het park beeldt 22 figuren uit van het tarot-spel, zoals de dood, de kat, de duivel … De beelden, zijn allen verschillend in grootte en zijn gedecoreerd met mozaïeken, keramiek, glas en spiegels. Ze zijn geplaatst in een schitterend decor met waterpartijen. Sommige beelden zijn zo groot dat je er kan binnengaan.

IMG_0981IMG_1000Misschien wel het meest opvallende beeld is de ‘Imperatrice’. Niki woonde gedurende een jaar in dit beeld. Je kan er binnengaan. Het is compleet uitgerust met een keukentje, badkamer, slaapkamer… Alles is gemaakt van mozaïek en spiegels.

Het park is niet erg groot, maar het is zo fascinerend door het concept en de kleurenpracht dat je er gemakkelijk een aantal uur kan doorbrengen.

Open van 1 april tot 15 oktober van 14u30 tot 19u. Ticket kost 12 euro, kortingen voor studenten, jongeren en ouderen.

Van november tot maart zijn de openingsuren van 8u tot 16u. Gesloten in de kerstperiode en feestdagen

Zelf al bezocht? Laat weten wat u ervan vindt.

Tweet Deel op Facebook Deel op Google+

Kaart

Extra foto's

Vakantiehuizen in de buurt