Olijfolie Traldi

De familie Traldi bezit reeds sinds 1960 een landbouwbedrijf in Vetralla (in het noorden van Lazio) van 150 hectares. Deze zone is al sinds de tijd van de Etrusken gekend voor de hoge kwaliteit van de olijfolie. De Etrusken beschouwden de olijfboom als een heilige boom en ze gebruikten de olie voor religieuze ceremonies. Op het terrein zijn er nog sporen aanwezig van de Etrusken en de Romeinen, die met zorg bewaard worden en geïntegreerd zijn in het terrein. Zo is er o.a. een grot waar er vroeger een Etruskische tempel ‘del Lucumone’ was (Lucumone was bij de Etrusken een machtsfiguur).

De leiding van het bedrijf Traldi was oorspronkelijk in handen van Angelo Traldi, vervolgens van de dochter Elisabetta, en nu is de derde generatie aan zet met dochter Francesca Boni.

Met de komst van de gepassioneerde Francesca, heeft de olijfolie een nieuwe impuls gekregen. De olijfgaarden worden met veel zorg behandeld in elke fase van het leven van de bomen, tot het persen van de olijven. En dit met respect voor de natuur. De olijfsoorten zijn deze die typisch zijn voor de streek: Frantoio, Moraiolo, Pendolino, Leccino en ook de autochtone soort Canino. Het resultaat is een olie van zeer hoge kwaliteit. De olijfolie behaalde intussen verscheidene vermeldingen in voorname gidsen: Terre d’ Olio, Guida Oli d’ Italia (Gambero Rosso), Guida extravoglio, Guida Flos Olei 2017 (verkozen uit 1000 kampioenen). Ook op internationale concours viel de olijfolie in de prijzen: 2 gouden medailles in 2016 en 2017 en een eerste plaats op een internationaal concours in Kopenhagen.

oliotraldi40olio50

De olie wordt op de markt gebracht in 3 soorten: Eximius, Athos en Elektia. Deze etiketten verwijzen resp. naar de Romeinen, Etrusken en Grieken. Deze top olijfolie wordt nu exclusief ingevoerd en kan besteld worden via de website www.olijfoliewebshop.com.

oliotraldi_etichette

Midden de olijfgaarden ligt het ‘Agriwellness Resort Traldi’. De agriturismo bestaat uit 6 comfortabele kamers (classic rooms en suitekamers), een mooie tuin à l’ italiana, een groot zwembad en verwarmd massagezwembad. Binnenkort komt er nog een restaurant bij waar de producten zullen klaargemaakt worden die uit de biologische groententuin komen. Info en reservatie via www.huisitalie.com

 

 

 

Extra foto's

Plaats een reactie