Goedkope vliegtuigtickets

Om naar Italië te vliegen, zijn er verschillende maatschappijen. Er is concurrentie en dit is een goede zaak voor de reiziger. Om het noorden van Lazio te bereiken, kan je Rome en Perugia kiezen als bestemming. Er zijn alleen vluchten naar Perugia in de zomermaanden. Voor Rome zijn er het hele jaar door dagelijks verschillende vluchten, zodat je veel keuze hebt. Vergelijken is dus de boodschap!

Je kan kiezen uit volgende maatschappijen:

ALITALIA

Alitalia is meestal de duurste maatschappij, maar je krijgt er ook een totale service voor (voor zover er geen stakingen zijn). In de prijzen is de bagage begrepen en ook een snack tijdens de reis.

SN BRUSSELS AIRLINES

De prijzen zijn over het algemeen iets duurder dan de prijzen van Ryanair, maar voor wie voor zijn gemak kiest, is dit zeker een aanrader.

Als je alles samentelt, kom je soms goedkoper uit dan bij Ryanair, doordat er standaard in het ticket een bagage (23 kg) inbegrepen is. Ook in het hoogseizoen kan deze maatschappij interessante prijzen aanbieden.

RYANAIR

Ryanair is meestal de goedkoopste maatschappij, met soms heel lage prijzen, maar je moet er dan ook alle ongemakken bijnemen: de website werkt soms niet, ook gaan de prijzen van de vluchten soms de hoogte in terwijl je nog de prijzen aan het vergelijken bent. Het is ook niet duidelijk wanneer je het best boekt, soms boek je beter zo vroeg mogelijk en andere keren zijn de prijzen onbetaalbaar hoog als je laat boekt. Een weinig transparant systeem dus. Je kan er ongelofelijk veel tijd in steken om te boeken en je er blauw aan ergeren. Elke extra service betaal je bij Ryanair, zodat het kostenplaatje kan oplopen en je voordeliger af bent bij SN Brussels. Ryanair vliegt vanaf Brussel op Rome Fiumicino (zoals Alitalia en SN Brussels).

Het voordeel bij Ryanair is dan wel dat je ook kan vertrekken uit Charleroi naar kleinere luchthavens (Rome Ciampino en Perugia). In deze kleinere luchthavens verlies je niet zo veel tijd als in de grotere luchthavens. Bij terugkeer moet je niet zo veel tijd voor de vlucht aanwezig zijn (zoals in Brussel), de bagageafhandeling verloopt vlotter en de autoverhuurbedrijven zijn meestal heel dicht bij de luchthaven.

 

Plaats een reactie