9

De gevleugelde paarden van Tarquinia

Sinds kort heeft het archeologisch museum van Tarquinia er een prachtig stuk bij: ‘i cavalli alleati’, of de gevleugelde paarden. In 1938 werd nabij Tarquinia de fundering gevonden van een prachtig gebouw: het altaar van de Koningin (‘ara della regina’). Deze tempel zou gewijd zijn aan Diana. De gevleugelde paarden versierden het fronton van de tempel. Ze maakten deel uit van een tweespan. ‘I cavalli alleati’ zijn gemaakt van terracotta en dateren van de 4de eeuw van Christus. Ze zijn één van de belangrijkste Etruskische vondsten van de stad en werden dan ook het toeristisch symbool van de stad.

Ze zijn een tijdje zoek geraakt, maar vanaf 2000 werden ze gerestaureerd. Het resultaat is schitterend. De elegante paarden verdienen dan ook een eigen zaal in het museum!

Tarquinia was één van de machtigste Etruskische steden. De stad heeft een belangrijke archeologische site: de necropolis van Monterozzi. Deze beschilderde graftomben zijn uniek en maken deel uit van het werelderfgoed van de Unesco. In het centrum van de stad is er één van de mooiste archeologische museums van Italië: het nationaal museum van Tarquinia. Dit museum bevat een zeer uitgebreide collectie, o.a. ook voorwerpen die in de graftomben werden gevonden.

Extra foto's

  • 9
  • 9
  • 9

Plaats een reactie