De murales van Sant’ Angelo

Sant’ Angelo is een klein dorpje in la Tuscia (Lazio), zoals er zovele zijn in het noorden van Lazio. Er lopen ook geen belangrijke wegen naartoe. Het dorpje telt steeds minder inwoners, er zijn er nog slechts 120 inwoners. Het is vooral gekend van de sagra delle ciliegie begin juni.

Verleden jaar had de sociaal culturele vereniging ACAS een idee om het dorpje om te vormen tot ‘paese delle fiabe’ of het dorpje van de sprookjes. Kunstenaars uit Rome en Milaan werkten aan dit project mee. Op het einde van 2017 maakte Tina Loiodici een muurschildering van Alice in wonderland. Er volgden er nog een reeks andere, zodat er nu reeds een zevental zijn, waaronder ook: het lelijke eendje, Don Quichotte, de kleine prins, de gelaarsde kat, het meisje met de zwavelstokjes, Hans en Grietje.

Het project heeft als bedoeling om van het dorpje een openluchtmuseum te maken met tientallen muurschilderijen. Een mooi initiatief om een vergeten op te waarderen! Laten we hopen dat er ook een project gemaakt wordt van het prachtige, maar vervallen naburige dorpje Roccalvecce met zijn imposant kasteel Costaguti.

Extra foto's

Plaats een reactie